Recept za bijelu mađaricu nam gđa. Marija iz Vladislavaca.
Sastojci:
Za kore:
- 60 dag brašna,
- 15 dag margarina,
- 1 žlica kiselog vrhnja,
- 20 dag šećera,
- 2 jaja,
- 1 prašak za pecivo
Za kremu:
- 4 žumanjka,
- 1 cijelo jaje,
- 15 dag šećera u prahu,
- 20 dag linolade – eurokrema (bijeli dio),
- 10 dag margarina,
- 2 dl slatkog vrhnja.
Priprema:
Tijesto umijesiti od navedenih sastojaka i podijeliti na 4 dijela. Svaki dio tijesta razvaljati i peći na poleđini tepsije. (Po želji možete varirati broj kora, od tri pa na dalje, zavisno koliko imate vremena.)
Krema: na pari tučemo žumanjke, jaje i šećer. Kad se ohladi dodamo margarin i linoladu. Slatko vrhnje zasebno istučemo i umiješamo ga u kremu.
Kolač na kraju prelitie glazurom od čokolade.
Kolač treba stajati jedan dan, da kore omekšaju i nakon toga se može rezati.
Dobar tek!!!IZVOR: www.recepti-svijeta.com
0 Primjedbe