Pohovana piletina sa kornfleksom iz rerne

 

Eto, sve sam vam rekla u naslovu.

Ukusno socno meso unutra, krispi korica spolja. Jednostavna priprema, a ideju za kornfleks sam jednom prilikom videla kod mog omiljenog kuvara Dzejmi Olivera.

Deca kazu da neodoljivo lici na KFC piletinu, a najstariji sin i njegova devojka (koji su jednom prilikom i probali) da je ukus mnogo mnooogo bolji, u svakom slucaju zdravija verzija.

Ostane vam cista ploca, nema prskanja ulja okolo, pohovano bez tone masnoce. Jedina zamerka mojih ukucana ovoj piletini je sto sam trebala da radim duplu meru, a to odmah savetujem vama.

Potrebno je

  • 1 veliko belo meso
  • soli, bibera i vegete po ukusu
  • 1 kasicica dizon senfa
  • 3 kasicice majoneza
  • 3 jaja
  • 1 solja brasna
  • kornfleks
  • 100g maslaca

Priprema

Meso odvojim od kozure i od kosti od kojih mogu da skuvam corbicu uz dodatak povrca drugi put.

Isecem ga na tanje snicle. Svako parce posolim, pobiberim i pospem vegetom sa obe strane, pa premazem pomesanim senfom i majonezom i ostavim da odstoji tako oko pola sata.

Za to vreme ukljucim rernu da se zagreva na 180 stepeni. U secku sameljem kornfleks, ali ne do kraja, jer ne zelim sitno brasno. Jaja umutim sa malo soli.

Zatim svako parce mesa uvaljam u brasno, pa u jaja i na kraju u korn fleks.

Parcice stavljam u papirom oblozen pleh od rerne (jer ne zelim posle da ribam) u koji sipam jedva malo ulja. Preko svakog parceta stavim po par kockica maslaca. Otprilike sam potrosila 100g maslaca i to sve rasporedila po parcicima.  Pekla sam ih oko pola sata.

Uz salaticu po izboru (mi smo jeli sopsku), pire krompir i sezonski prilog od povrca po zelji, ovo je rucak za desetku. Prijatno 

IZVOR:ukusnolepestvari.com

Objavi komentar

0 Primjedbe