Sastojci za Išlere sa puterom od kikirikija:
- 100 gr čokolade za kuvanje,
- 100 gr putera (maslaca),
- 100 gr šećera,
- 2 jaja,
- 60 gr brašna,
- 50 gr badema u prahu,
- kikiriki za dekoraciju.
Nadev:
- 230 gr šećera,
- 30 gr glukoze,
- 120 gr slatke pavlake,
- 180 gr neslanog putera,
- 80 gr putera od kikirikija.
Išleri sa puterom od kikirikija se pripremaju na sledeći način:
- Otopiti čokoladu sa puterom. U drugu posudu pomešati šećer, brašno i badem u prahu, te dodati jaja, a zatim i čokoladu sa puterom. Sjediniti masu, sipati u poslastičarsku kesu i istiskivati u krugove iste veličine. Na jednu polovinu dodati kikiriki (to će biti gornja strana išlera). Peći 8 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni.
- U jednu posudu otopiti šećer, a u drugoj zagrejati pavlaku i puter. U šećer dodati glukozu, uz neprestano mešanje. Skloniti sa vatre i sjediniti sastojke. Karamelu dodati puter od kikirikija. Mešati na laganoj vatri dok se ne zgusne; ostaviti da se prohladi. Dobro izmešati i staviti u frižider.
- Filovati prethodno ispečene išlere.
- Prijatno.
IZVOR: tortekolacirecepti.com
0 Primjedbe