Išleri sa puterom od kikirikija

 

Sastojci za Išlere sa puterom od kikirikija:

  • 100 gr čokolade za kuvanje,
  • 100 gr putera (maslaca),
  • 100 gr šećera,
  • 2 jaja,
  • 60 gr brašna,
  • 50 gr badema u prahu,
  • kikiriki za dekoraciju.

Nadev:

  • 230 gr šećera,
  • 30 gr glukoze,
  • 120 gr slatke pavlake,
  • 180 gr neslanog putera,
  • 80 gr putera od kikirikija.

Išleri sa puterom od kikirikija se pripremaju na sledeći način:

  1. Otopiti čokoladu sa puterom. U drugu posudu pomešati šećer, brašno i badem u prahu, te dodati jaja, a zatim i čokoladu sa puterom. Sjediniti masu, sipati u poslastičarsku kesu i istiskivati u krugove iste veličine. Na jednu polovinu dodati kikiriki (to će biti gornja strana išlera). Peći 8 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni.
  2. U jednu posudu otopiti šećer, a u drugoj zagrejati pavlaku i puter. U šećer dodati glukozu, uz neprestano mešanje. Skloniti sa vatre i sjediniti sastojke. Karamelu dodati puter od kikirikija. Mešati na laganoj vatri dok se ne zgusne; ostaviti da se prohladi. Dobro izmešati i staviti u frižider.
  3. Filovati prethodno ispečene išlere.
  4. Prijatno.

IZVOR: tortekolacirecepti.com

Objavi komentar

0 Primjedbe