Čokoladna torta bez kora

 

Sastojci za Čokoladnu tortu bez kora:

  • 250 gr Petit Beurre keksa,
  • 200 ml mleka.

Fil:

  • 350 gr putera,
  • 120 gr kakao praha,
  • 300 gr šećera u prahu,
  • 200 gr mlevenog keksa (Plazma),
  • 100 ml slatke pavlake,
  • 120 ml mleka,
  • 2 supene kašike kuvane kafe ili ekstrata po ukusu.

Dekoracija:

  • 100 gr crne čokolade za kuvanje,
  • 50 gr bele čokolade,
  • 2 kašike ulja.

Čokoladna torta bez kora se priprema na sledeći način:

  1. Puter i kakao staviti u dublju posudu i miksati. Dodavati postepeno pola šećera u prahu, polovinu mleka i miksati oko 3 minuta, potom dodati ostatak i miksati dok se ne sjedini.
  2. Dodati mleveni keks. Umutiti slatku pavlaku i dodati u fil. Sjediniti.
  3. Dodati kuvanu kafu. Ukoliko je smesa pregusta, dodati malo mleka. Ukoliko je retka, dodati još mlevenog keksa.
  4. Petit Beurre umakati u mleko i slagati u pleh ili kalup.
  5. Sipati fil. Staviti na hlađenje. Otopiti čokolade, preliti celu tortu crnom, a potom belu sipati u linijama. Čačkalicom praviti šare.
IZVOR: tortekolacirecepti.com

Objavi komentar

0 Primjedbe