Sastojci za Čokoladnu tortu bez kora:
- 250 gr Petit Beurre keksa,
- 200 ml mleka.
Fil:
- 350 gr putera,
- 120 gr kakao praha,
- 300 gr šećera u prahu,
- 200 gr mlevenog keksa (Plazma),
- 100 ml slatke pavlake,
- 120 ml mleka,
- 2 supene kašike kuvane kafe ili ekstrata po ukusu.
Dekoracija:
- 100 gr crne čokolade za kuvanje,
- 50 gr bele čokolade,
- 2 kašike ulja.
Čokoladna torta bez kora se priprema na sledeći način:
- Puter i kakao staviti u dublju posudu i miksati. Dodavati postepeno pola šećera u prahu, polovinu mleka i miksati oko 3 minuta, potom dodati ostatak i miksati dok se ne sjedini.
- Dodati mleveni keks. Umutiti slatku pavlaku i dodati u fil. Sjediniti.
- Dodati kuvanu kafu. Ukoliko je smesa pregusta, dodati malo mleka. Ukoliko je retka, dodati još mlevenog keksa.
- Petit Beurre umakati u mleko i slagati u pleh ili kalup.
- Sipati fil. Staviti na hlađenje. Otopiti čokolade, preliti celu tortu crnom, a potom belu sipati u linijama. Čačkalicom praviti šare.
IZVOR: tortekolacirecepti.com
0 Primjedbe