SASTOJCI
– 1 kom pilećeg bijelog mesa
– 200 g šunkarice
– 200 g tvrdog sira
Za bešamel:
– 4 žlice ulja
– 4 žlice brašna
– 0,5 l mlijeka
Začini:
– muškatni oraščic
– sol
– peršin list
– 2 velike žlice kiselog vrhnja
PRIPREMA
Bijelo pileće meso odstranite od kostiju i isjecite na tanke šnite.
One veče prepolovite, a ako bude manjih stavljati ćete po dvije. Stavite sir, šunkaricu pa piletinu.
Zarolajte u rolice i poslaožite u vatrostalnu podudu ili u lim.
Bešamel:
Na ulju popržite brašno. Uz dodavanje mlijeka napravite gusti sos, dodajte začine i na kraju kiselo vrhnje te dobro izmješajte.
Prelijte preko rolica i pecite na 200oC oko 30 minuta.
Gotove rolice malo ohladite (15 minuta) i onda poslužite npr. uz crvenu rižu (riža sa crvenom paprikom) ili nešto po vašoj želji.
Izvor: coolinarika.com
0 Primjedbe