SASTOJCI:
– 1 l mleka
– 1 čaša šećera
– 1 šoljica od kafe gustina
– 1,5 šoljica od kafe brašna
– 50 g maslaca
– 1 vanilin šećer
– 3 supene kašike kašike kakao praha
– 80 gr kokosovog brašna
– 200 ml slatke pavlake
– 100 gr čokolade za kuvanje
PRIPREMA:
Staviti 800 ml mleka u šerpu, dodati šećer i promešati, staviti da se kuva.
U posebnoj činiji sa 200 ml mleka umutiti gustin, brašno i kakao.
U vrelom mleku skuvati umućeno brašno, gustin i kakao i mešati da bude gusto kao puding.
Kad je skuvano, u to dodati 50 gr putera i mešati dok se puter ne otopi, dodati vanilin šećer.
Uzeti četvrtastu tepsiju, dobro posuti kokosom, pa ravnomerno po kokosu pomoću kutlače sipati vruću kremu.
Fino sa špatulom poravnati, ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa onda tepsiju staviti u frižider 2 sata da se dobro ohladi.
Kad se ohladilo, umutiti slatku pavlaku, pa premazati preko kreme, izrendati čokoladu, pa ostaviti na 1 sat u frižider da se dobro ohladi.
Zatim, rezati trake širine oko 6 – 7 cm i pomocu špatule ih motati u male rolatiće.
Izvor: kuvajmo-blogovski.com
0 Primjedbe