Sastojci
TIJESTO
– 250 gr brašna
– 100 gr šećera
– 125 gr brašna
– 3 žumanca
– ½ kesice praška za pecivo
PUSLICA OD KOKOSA:
– 3 bjelanda
– 120 gr šećera
– 120 gr kokosovog brašna
– 1 kašika soka od limuna
– džem od marelica po potrebi
Način pripreme
Puter sobne temperature umutite sa šećerom.
Dodajte žumanca, brašno i prašak za pecivo pa umijesite glatko tijesto.
Tisnite tijesto u pobrašnjenu tepsiju pa pecite u rerni zagrijanoj na 120 stepeni 20 minuta.
Umutite bjelanca sa šećerom i limunovim sokom pa umiješajte kokosovo brašno.
Pečeno tijesto namažite džemom od marelice pa namažite smjesom od kokosa.
Pecite u rerni još 10 minuta pa ostavite da se ohladi u ugašenoj zatvorenoj rerni.
Izvor: domacica.com/Ivana Delić
0 Primjedbe