JA BOLJI RECEPT NISAM PROBALA: KROMPIR ZA ČISTU DESETKU

 


Ovako prirpemljen krompir je sočan i zasitan. Preporučujem da probate.

Sastojci

– 1 i pol kg krompira
– pola litre vrhnja za kuhanje
– 2 dl mlijeka
– 1 dl ulja
– 1 vrećica praha juhe od gljiva
– nešto papra, vegete i peršunova lista
– po želji sira

Priprema

Oguliti krompir i narezati na ploške. Začiniti paprom i vegetom i izmiješati.


Prah juhe od gljiva pomiješati sa vrhnjem bez grudica, pa dodati mlijeko i ulje, te peršun sitno sjeckan i izmiješati.

Krompir složiti u tepsiju promjera 30-ak cm i preliti pripremljenim vrhnjem i sastojcima.

Peći u već zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 35-40 minuta.

Na kratko izvaditi van i obilato posuti ribanim sirom onoliko koliko volite.

Vratiti na još 10-ak minuta da se sir otopi.

Izvor: imamonajboljerecepte.blogspot.ba

Objavi komentar

0 Primjedbe