Sastojci
Za biskvit
– 5 jaja
– 100 g šećera
– 35 g gussnela
– 25 g kakaa u prahu
– 1/2 žličice Praška za pecivo
Za kremu
– 30 g gussnela
– 60 g šećera
– 2 Limun šećera
– 330 ml mlijeka
– 100 g maslaca
Priprema
Za biskvit pjenasto umiješajte žumanjke i šećer. Dodajte gussnel pomiješan s kakaom i praškom za pecivo, a zatim bjelanjke istučene u čvrst snijeg.
Na lim (30 x 40 cm) obložen papirom za pečenje izlijte pripremljenu smjesu i poravnajte.
Pecite oko 7 minuta u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva. Pečenu roladu zamotajte pomoću papira za pečenje i ostavite da se ohladi.
Za kremu pomiješajte gussnel, šećer i limun šećer, dodajte malo mlijeka i dobro promiješajte.
Preostalo mlijeko zagrijte i kad zakipi, umiješajte mu pripremljenu smjesu.
Kuhajte uz miješanje nekoliko minuta dok se krema ne zgusne. Ohladite je i potom umiješajte prethodno razrađen maslac.
Odmotajte roladu, premažite je kremom i ponovno zarolajte.
Izvor: coolinarika.com
0 Primjedbe