Sastojci
Podloga
– 350 g keksa integralnih ili po zelji
– 150 ml cokoladnog mlijeka (ili obicnog)
Krema
– 500 ml vrhnja za slag
– 3 slagfixa (ucvrscivaca za slag)
– 2 vanil secera
– 500 g svjezeg posnog (ili drugog) sira
– 150 g cokolade za kuhanje
– 50 g (ili vise) secera ili sladila po zelji
Priprema
Kekse nakidati ili samljeti, preliti toplim mlijekom i rukama sjediniti smjesu.
Kako nisu sve vrste keksa iste, po potrebi dodati jos mlijeka ili keksa.
Pleh velicine 24 cm namazati s maslacem ili drugom masnocom i ravnomjerno vlaznim rukama utisnuti smjesu.
Vrhnje i slagfix istuci u cvrsti slag. Umijesati sir, van. secer, secer i jas kratko izmiksati da se sve lijepo poveze.
Cokoladu nozicem istrugati i lagano umijesati u smjesu. 50 g ostaviti za posipati (moze i veca kolicina).
Staviti u frizider na 2-3 sata, zatim narezati i uzivati. Kremica je pogodna i za razne biskvite.
Izvor: coolinarika.com
0 Primjedbe