Sastojci
– 600 g brasna
– 1 kasikica soli
– 1 jaje
– 1 svez kvasac
– 200 ml mleka
– 100 ml mlake vode
– 100 ml ulja
– za premazivanje
– 2 jaja
– 200 g sitnog sira
– 2 dl kisele pavlake
– 125 g putera (maslaca)
– so
Priprema
Kvasac razmutiti u mlakom mleku sa jednom kasikom brasna i ostaviti da nadodje.
U ostatak brasna dodati jaje, so i mesati varjacom, dodati ulje, mleko sa nadoslim kvascem i vodu i zamesiti testo. Po potrebi dodati brasna.
Ostaviti da se odmara samo toliko dok umutite fil za premazivanje.
Bitno je jako da vam prostorija u kojoj radite bude topla.
Umutiti maslac pa dodati jaja, sir i pavlaku i so.
Testo podeliti u 2 jufkice pa razviti u tanji pravougaonik i premazati filom, pa uviti.
Seci na parcad debljine 2 cm. i redjati u pleh oblozen pek papirom.
Peci u vec zagrejanoj pecnici na 200 stepeni dok ne porumene.
Po zelji mozete odgore posuti susam, origano, kim…
Izvor: coolinarka-com
0 Primjedbe