Predlažemo vam jedan provjereni recept za pripremu kiselih paprika. Riječ je crvenim paprikama koje se kombinuju sa peršunom i bijelim lukom, a uz pečeno meso i domaći sir im niko ne može odoliti.
Potrebni sastojci:
– 10 kg crvene paprike – roge
– 1 litra sirćeta
– 300 g sećera
– 200 g soli
– 1 konzervans (5 g)
– 1 vezica svježeg peršunovog lista (oko 50 g)
– 2 glavice bijelog luka
Priprema:
Paprike oprati, osušiti pa ispeći. Pečene stavljati u posudu sa poklopcem ili u vrećice (tako ce se dobro napariti i lakše će se guliti).
Šećer i so dobro izmiješati sa sirćetom (sirće u razmjeri 1 naprema sedam sa vodom) da se rastopi, tome dodati konzervans. U tu tečnost staviti oguljenu papriku, tako treba odstojati 24 sata.
Sutradan u tegle slagati red paprike i svaki posuti sa sjeckanim bijelim lukom i sjeckanim peršunom.
U svaku teglu staviti po jedan pritiskivač za zimnicu i dopuniti sa tečnošću u kojoj je paprika odstojala, toliko da prekrije paprike.
Izvor: nezavisnenovine
1 Primjedbe
Koliko treba vode sa sircetom ako je ta razmera1/7
OdgovoriIzbriši