Karamel torta je brza, kremasta i božanstvenog je ukusa. Prvi put sam je probala na rođendanu drugaricinog sina i oduševila se.
SASTOJCI:
– 450 g keksa (petit beurre)
– 1 l mleka
– 3 pudinga od karamele
– 1o kašika šećera
– 100 g karamela od lešnika
– 125 g margarina
– 100 g šećera u prahu
– 300 g krem šlaga od vanile
– 400 ml kisele vode
– 50 g čokolade
PRIPREMA:
Od litre mleka odvojite 200 ml i pomešajte sa pudingom i šećerom. Ostatak stavite na ringlu da proključa. Skuvajte puding po standardnoj proceduri.
Kada ga sklonite sa ringle ubacite karamele i mešajte dok se ne rastope. Ostavite puding da se ohladi.
Šlag čvrsto umutite sa kiselom vodom.
Margarin penasto umutite sa šećerom u prahu i sjedinite sa ohlađenim pudingom.
Trećinu keksa poređajte na dno kalupa. Ja sam koristila kalup od 30 cm. Keks prethodno možete, a ne morate, umakati u mlako mleko.
Puding i šlag podelite na tri dela. Prvi deo premažite preko keksa.
Šlag rasporedite preko pudinga. Preko stavite keks, pa ponovite postupak. Dakle, tri reda keksa i tri puta fil.
Na kraju se premazuje šlag. Preko šlaga narendajte čokoladu. Ja sam koristila mlečnu.
Karamel tortu stavite u frižider da se hladi, najbolje preko noći. Skinite kalup pa uživajte.
Izvor: milicinakuhinja.blogspot.gr
0 Primjedbe