Sastojci:
– Petit keks
– 1 litra mlijeka
– 12 žlica gustina
– 8 žlica šećera
– 200 g margarina
– 300 g čokolade za kuhanje
– 1/2 litre slatkog vrhnja
Priprema
Bijela krema:
Pomijesati 2 dcl mlijeka sa 12 žlica gustina te dobro umutiti zlicom da se razbiju grudice. U 8 dcl mlijeka staviti 8 žlica secera i staviti da kuha. U vrelo mlijeko ubaciti smjesu sa gustinom i neprestano mjesati dok se ne zgusne. U ohladjeno dodati 200 gr umućenog margarina i dobro umutiti (ako je pregusto za mutiti kapnuti malo mlijeka).
Crna krema:
Otopiti 300 gr cokolade za kuhanje u 1/2 litre slatkog vrhnja (topiti na laganoj vatri, mijesati stalno-ne smije prokuhati)
Izvor: najkuhinjananetu.blogspot.com
0 Primjedbe