Tikvice su sočno povrće, puno svježine, a punjene mesom, rižom i začinima imaju fantastičan okus. Zato svakako isprobajte ovaj recept!
Sastojci:
- 2 tikvice,
- 1 glavica crvenog luka,
- 350 g mljevenog mesa,
- 50 g riže,
- 250 ml paradjz sosa,
- 1 kašičica kumina,
- 2 kašičice kopra (mirođije),
- 1/2 kašičice bibera,
- so,
- 100 ml ulja
Priprema:
Tikvice oguliti, izrezati i izdubiti kašičicom sredinu sa sjemenkama.
Na ulju propržiti luk da dobije zlatnu boju pa mu dodati meso, rižu i začine i povremeno dodavati paradajz sos. Nastaviti dinstanje.
Kad je riža skoro mekana, ovom smjesom puniti pripremljene tikvice pa i ih staviti u pouljenu tepsiju, prekriti alu-folijom i peći na 200 °C oko 30 minuta.
Uz punjene tikvice poslužite kiselo vrhnje ili jogurt.
Izvor: Mojakuhinja.net
0 Primjedbe