SASTOJCI
- BISKVIT SA MAKOM:
- 6 bjelanjaka
- 6 žlica šećera
- 2 pune žlice oštrog brašna
- 2 kavene žlice praška za pecivo
- 10 dkg mljevenog maka
- 2 žlice ruma
- BISKVIT SA KOKOSOM:
- 3 bjelanjka
- 3 žlice šećera
- 3 žlice mekog brašna
- 1 kavena žlica praška za pecivo
- 2 žlice ulja
- 1 žlica ruma
- 5 dkg kokosa
- KREMA:
- 700 ml mlijeka
- 20 dkg bijele Milke
- 10 dkg šećera
- 9 žumanjaka
- 1 kom prašak za puding okusa slatkog vrhnja
- 2 žlice oštrog brašna
- 250 ml slatkog vrhnja
- 4 listića želatine
- PREMAZ:
- 250 ml slatkog vrhnja
BISKVIT SA MAKOM
1. Napravite dva biskvita sa makom, i mutite ih svaki posebno sa polovinom smjese koja je navedena u namirnicama.
2. Istući čvrst snijeg od 3 bjelanjaka, dodati 3 žlice šećera i još kratko tući. Umiješati 1 punu žlicu oštrog brašna, 1 kavenu žlicu praška za pecivo, 5 dkg mljevenog maka, mješati još malo dok se na sjedine. Na kraju dodati 1 žlicu ruma i još jednom kratko izmješati.
3. Premazati smjesu po limu za pečenje (20x30cm) obloženim papirom za pečenje.
4. Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 150 stupnjeva – paziti da kore ostanu svijetle.
5. Ponoviti sav postupak postupak izrade.
BISKVIT SA KOKOSOM
1. Istući čvrst snijeg od bjelanjaka, dodati šećer i još kratko tući. Umiješati brašno, prašak za pecivo, ulje, kokos mješat dok se ne sjedini. Na kraju dodati rum i još jednom kratko izmješati.
2. Premazati smjesu po limu za pečenje (20*30cm) obloženim papirom za pečenje.
3. Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 150 stupnjeva i paziti da kora ostane svijetla.
KREMA SA MILKOM
1. U mlijeku rastopiti bijelu čokoladu i zakuhati sve ostale sastojke. Žumanjke predhodno treba pjenasto umutiti sa malo toplog mlijeka, potom umiješati šećer sa praškom za puding i brašnom.
2. Kuhanu kremu ostaviti sa strane da se dobro ohladi.
3. Čvrsto istući slatko vrhnje i umiksati ga u predhodno ohlađenu kremu te dodati pripremljenu želatinu.
4. Kremu podjeli u dva jednaka djela.
5. Filovati kore: bijela ide u sredinu, na kraju premazati slatkim vrhnjem.
IZVOR:kolaci.biz
0 Primjedbe