Sastojci za Danska srca:
- 1 šolja brašna
- 3 kašika šećera
- 125 gr maslaca
- 1 žumance
- 1 jaje
- 1 kašika brašna
- 2 dl slatke pavlake
- 1 vanilin šećer
- 125 gr šećera u prahu
- 300 gr jagoda.
Danska srca se pripremaju na sledeći način:
- Umesiti testo od maslaca žumanceta, šećera i brašna, pa ostaviti na hladnom da se stegne.
- Za to vreme skuvati na pari krem od jajeta, vanillin šećera, slatke pavlake i brašna. Skloniti sa šporeta i povremeno mešati dok se ne ohladi.
- Kalupe u obliku srca puniti do pola testom a dopuniti kremom.
- Kalupiće poređati u pleh i peći na 200 stepeni oko 20 minuta.
- Kad su pečeni, pažljivo ih izvući iz kalupa ukrasiti izgnječenim jagodama i posuti šećerom u prahu.
IZVOR:tortekolacirecepti.com
0 Primjedbe