Recept objavila: Sanela Kovač
Burek s mesom recept
Sastojci:
Kore:
750 g mekog brašna
3-4 žlice ulja
1/2 žlice soli
490 ml vode
1 jaje (po želji može, a i ne mora)
Nadjev:
1 kg mljevenog mesa
150 g luka
1 žlica soli
1 žlica vegete
1/2 dl vode
1/2 žlica bibera
Za preljev:
1,5 dl provrele vode
2 žlice ulja
malo bibera
malo soli
Priprema:
1.
Brašno, sol, ulje, mlaku vodu i jaje(po želji) umješajte. Izradite glatko tijesto koje se ne lijepi i premazati sa maslacem. Ostavite da odstoji na toplom dok ne spremite nadjev. Podijeli se na tri dijela.
2.
Izrezati luk i dodati u meso, dodati i ostale sastojke od začina te na kraju 1/2 dl vode.
3.
Tijesto koje je odstajalo bar 10tak minuta razvaljati otprilike veličine tepsije, namazati maslacem ili uljem i ostavite ih da odstoje još kojih 10tak minuta.
Svako tijesto podijelite na tri dijela, razvući koliko je god moguće i po jednoj strani tijesta staviti nadjev, poprskati maslacem ili uljem, te urolati pomoću stolnjaka i saviti u obliku puža te staviti u tepsiju.
Peći 45 minuta na 220°C. Pečenu pitu zaliti vrelim prokuhanim preljevom i ostaviti nekoliko minuta u isključenoj pećnici.
IZVOR: sasina-kuhinja.com
0 Primjedbe