Sastojci
Tijesto:
– 500 g glatkog brasna
– 120 g gustina
– 1 bjelanjak
– 210 ml maslinovo ulje
– 400 ml mlijeka/toplo
– 1/2 instant kvasac
– 2 žlice šećera
– 1,5 žličica soli
Premaz:
– 1 žumanjak
– 1 žlica maslinovog ulja
– 2 žlice sezama / crni / bijeli
Priprema
U posudi pomijesajte gustin brasno, secer i kvasac promijesajte da se dobro povezu.
U sredinu napravite rupicu pa dodajte maslinovo ulje, bjelanjak, sol i toliko toplog mlijeka da zamijesite tijesto.
Tijesto dobro izmijesajte rukama da se poveze u finu glatku kuglu. Pokrijte cistom krpom pa ostavite stajati na toplom dok ne udupla volumen.
Odvajajate od tijesta kuglice velicine mandarine / malo vece od oraha.
Stavite ih na protvan na koji ste stavii papir za pecenje. Pustite da odstoje pola sta na toplom a nakaon toga nozicama napravite ostru rupu u sredini.
Premazite peciva pripremljenim premazom i pospite sezamom.
Pecite u pecici na 190 C dok ne dobiju finu boju i pocmu se odvajati od papira.
Ova peciva mozete i puniti raznim nadjevima, krumpir / kuhan i zacinjen, meso, sir i sl.
Izvor: coolinarka.com
0 Primjedbe