Mirisu i okusu peciva napravljenih u kuhinjama naših domova malo tko može odoljeti.
Upravo stoga donosimo vam brz i jednostavan recept za ukusno pecivo koji je primjeren za sve one koji nemaju vremena ili volje zamarati se s tijestom.
Tijesto za ovo pecivo koje je gotovo kroz deset minuta ispada meko, ne lijepi se za ruke, dobro se mijesi i što je također važno, ne raspada se.
Potrebno vam je:
– četiri šalice od 2 dcl brašna
– dvije žlice šećera
– pola žlice soli
– dvije žlice suncokretova ulja
– 500 ml mlijeka
– vrećica suhog kvasca, 11 grama
Priprema tijesta:
Priprema ovog tijesta i više je nego jednostavna.
Za početak, potrebno je sve sastojke spojiti u homogenu smjesu.
Tako spravljena smjesa stavlja se u vrećicu i pohranjuje u hladnjak na dva sata.
Nakon toga tijesto se vadi iz hljadnjaka i lagano valja u brašno.
Od toga možete spavljati piroške, lepinje ili kiflice.
Peći se može na tavi u vrelom ulju, ali jednako tako i u pećnici u dobro namašćenom limu za pečenje.
Izvor: dnevno.hr
0 Primjedbe