Sastojci
Biskvit:
– 5 jaja
– 5 kašika brašna
– 5 kašika šećera
– 1 kašičica praška za pecivo
Fil:
– 200 slatke pavlake
– 400 krem sira
– 3 kašike štaub šećera
– 3 kašike mljevene plazme
– 1 rum šećer Dolcela
– 1 mljevena želatina Dolcela (10 g)
Još:
– 150 plazma keksa
– mlijeko i eksrakt ruma za umakanje keksa
– 3 slatke pavlake
Priprema
Odvojiti bjelanjake od žumanjaka. Umutiti ih u čvrst snijeg postepeno dodajući šećer, kašiku po kašiku.
Potom dodavati pojedonačno žumanjke stalno muteći. Na kraju dodati brašno i prašak za pecivo i kuhačom sve laagano sastaviti.
Istresti u veliki pleh od rerne obložen pek papirom i peći na 180’C 13-15 minuta. Izvaditi,prohladiti i poprijeko presjeći na pola.
Želatinu pripremiti po uputstvu sa vrećice. Umutiti pavlaku u čvrst šlag, dodati sir, pripremljenu i otopljenu želatinu, šećer i mljevenu plazmu.
Na tacnu staviti patišpanj, premazati polovinom krema, preko redati plazmice jedmu do druge, namočene u mlijeko sa rumom.
Potom staviti drugi dio krema i na kraju patišpanj. Umutiti slatku pavlaku i premazati kolač. Ukrasiti po želji.
Dobro rashladiti u frižideru preko noći, služiti uz kafu, u dobrom društvu.
Ja sam ukrasila ovako, a vi možete posuti i krupno rendanom čokoladom, po želji…
Izvor: coolinarka.com
0 Primjedbe