Sastojci
– 300 gr mljevenog plazma keksa
– 50 ml ruma
– 100 ml soka po želji
– 250 gr margarina za kreme
– 250 gr šećera u prahu
– 200 gr čokolade za kuhanje
– 60 gr prženih mljevenih lješnjaka
– 50 gr kokosa + malo za posipanje
– 50 gr žele bombona
– malo ulja za sjaj čokolade
Priprema
Plazma keks preliti sa rumom i sokom.
U posebnoj posudi umutiti margarin sa šećerom u prahu.
Na pari otopiti 200 gr čokolade za kuhanje. 100 gr čokolade dodati u margarin, a 100 gr pomiješati sa malo ulja, pa ostaviti po strani za prelivanje kugli.
Margarinu i čokoladi dodati natopljenu plazmu, 60 gr mljevenih lješnjaka, 50 gr kokosa i 50 gr sjeckanih žele bombona.
Masu dobro izmiješati (najbolje mikserom) i ostaviti na kratko u frižider da se masa stegne.
Čvrstu masu oblikovati u kugle željene veličine, preliti ih čokoladom i posuti sa malo kokosa.
Prije služenja dobro ih ohladiti, a onda se prepustiti uživanju.
Izvor: coolinarka.com
0 Primjedbe