Sastojci
Biskvit:
– 7 kom žumanjaka
– 7 kom bjelanjaka
– 10 žlica šećera
– 1 žlica kakaoa
– 3 žlice brašna
– 1/2 žličice sode bikarbone
Krema:
– 4 kom jaja
– 10 dag šećera
– 4 žlice brašna
– 3 dl mlijeka
– 2 rebra čokolade za kuhanje
– 25 dag margarina
Priprema
Biskvit:
Žumanjke i bjelanjke odvojiti. Posebno izmiksati bjelanjke u čvrst snijeg. Brašno, šećer, kakao, žumanjke i sodu bikarbonu dobro izraditi.
Smjesi od brašna, šećera, kakaoa, žumanjaka i sode dodati izrađeni snijeg od bjelanjaka i sve zajedno lagano umiješati.
Smjesu izliti u pleh za pečenje koji ste prethodno obložili papirom za pečenje (masnim papirom) i peči na 180°C oko 25-30 min.
Kada je biskvit pečen još toplog zarolati ga s vlažnom krpom.
Krema:
U mlijeko zakuhati brašno, šećer i jaja. Kada se krema ohladi dodati izrađen margarin.
Smjesu podijeliti na dva jednaka dijela pa u jedan dio umiješati rastopljenu čokoladu.
Odrolati pripremljeni biskvit i premazati ga sa svjetlom kremom. Nakon toga premazati ga tamnom kremom.
Biskvit ponovno čvrsto zarolati. Staviti na hlađenje.
Posluživanje
Po želji se na roladu može staviti glazura od čokolade i ukrasiti listićima badema ili išarati rastopljenom čokoladom. Ja sam ovaj put stavila samo glazuru od čokolade.
Izvor: coolinarka.com
0 Primjedbe