Za sve one koji vole slatko kiselkasti okus ovo je idealan kolač. Meni je osobno ovo jedan od omiljenih.
Sastojci
TIJESTO
– 6 jaja
– 14 dkg. šećera
– 8 žlica vode
– 16 dkg. glatkog brašna
– 1 žlica kakaa u prahu Dolcela
– 1/2 Praška za pecivo Dolcela
KREMA
– 5 dcl. vode
– 4 žlice Šećera (kristal)
– 5 žlica gustina
– 2,5 dcl Šlaga Dolcela
JOŠ TREBA
– 1 kutija piškota
– 1 kompot od višanja
Priprema
Izmiksaj žumanjke sa šećerom, dodaj vodu i dalje miksaj, postepeno dodaj brašno sa praškom i kakaom a na kraju snijeg od bjelanjaka.
Izlij u nauljen i brašnom posut lim (srednje veličine) i peci na 200 stupnjeva cca 30 minuta. Testiraj čačkalicom ako je čista, tijesto je pečeno.
Ispečeno hladno tijesto prereži na pola vodoravno.
U kipuču vodu zakuhaj predhodno izmiješan gustin i šećer u malo vode i kuhaj par minuta.
U hladno postepeno dodaj šlag i miksaj da se dobro sjedini.
Malo kreme ostavi (oko 5 žlica) za premazati kolać odozgo
Tijesto polij sa kompotom od višanja premaži sa pola kreme na to posloži pola višanja i utisni ih u kremu.
Piškote jednu po jednu na brzinu umoči u hladno mlijeko i složi po kremi.
Na piškote stavi ostalu kremu i u nju utisni preostale višnje.
Na to stavi drugu namočenu koru.
Premaži sa malo kreme, posipaj sa slatkim šarenim ili čokoladnim mrvicama ili naribaj čokolade.
Izvor: coolinarka.com
0 Primjedbe