KARAMEL ROZEN TORTA: Izdašna, samo slažeš i mažeš


 Sastojci


– 1 pakovanje rozen kore

– 400 g secera

– 5 dl vode

– 100 g margarina

– 300 g mlevenog keksa

– 100 g cokolade

– 3 kesice Vanilin šećer

– 100 g posne bele cokolade za dekoraciju


Priprema


U odgovarajuciu vecu serpu sipati secer, pa ga zagrevati na umerenoj tempereaturi dok se ne karamelizuje.

Sipati 5 dl vode preko karamela i zagrevati dok se ne rastopi.


Dodati margarin isecen na listice i izlomljenu cokoladu, te mesati dok se dobije ujednacena smesa.


Dok je jos vruce, dodati mleveni keks i lagano varjacom mesati da se razbiju sve grudvice.


Toplim filom premazati kore i slagati ih jednu na drugu. Poslednju koru takodjer premazati filom, pa ostaviti kolac u frizideru da se stegne.


Kolac dekorisati rendanom belom cokoladom, a zatim ga iseci na stanglice ili kockice.


Izvor: coolinarka.com

Objavi komentar

0 Primjedbe