Ovaj kolač je zaista dokaz da jednostavni recepti mogu biti izvrsni.
Naime, tokom pečenja kolaču se menja struktura unutrašnjosti i sam se odvaja na tri dela.
Ja sam samo napravila grešku što kolač nisam pekla u manjem plehu, kako bi se njegova unutrašnjost bolje videla.
Sastojci
– 4 jajeta
– 120 gr margarina
– 200 gr šećera
– 5 dl mleka
– 50 gr kakaoa
– 100 gr brašna
– 1 vanilin šećer
– 30 ml skuvane nes ili espeso kafe
– prstohvat soli
Priprema
Pomešajte brašno i kakao. Margarin malo rastopite.
Umutite žumanca sa 100 gr šećera pa kada se šećer rastopi dodajte brašno sa kakaom, vanilu, rastopljen margarin i kafu. Sve dobro sjedinite.
Na kraju dodajte mleko i dobro izmešajte (biće ređa smesa ali tako treba).
Posebno umutite belanca sa 100 gr šećera i soli i kada dobijete čvrst šam, lagano ga umešajte u predhodnu smesu.
Dobijenu smesu izlijte u predhodno podmazan pleh (20×30) i pecite oko 45 min. na 180 stepeni.
Kolač izvadite kada se prohladi i secite na željene kocke i po želji pospite prah šećerom.
Izvor: coolinarka.com
0 Primjedbe