Sastojci
– maslac za podmazivanje pleha
– 225 grama tamne čokolade (70% kakao)
– 225 grama milerama (slatke pavlake)
– 1/4 kašičice soli
– kakao
Priprema
Podmažite pleh sa malo maslaca, a zatim ga prekrijte pekarskim pepirom tako da pređe preko rubova pleha.
Rastopite čokoladu na laganoj vatri. U frugom plehu srednje veličine, ugrijte slatku pavlaku na laganoj temperaturi.
Kada se pavlaka dobro zagrije (vrela na dodir) skinite je sa ringle i ubacite so. Promiješajte.
Ubacite čokoladu u pavlaku i lagano miješajte, sve dok se sastojci potpuno ne sjedine.
Sjedinjenu smjesu prebacite u pripremljeni pleh, pokrijte plastičnom folijom i dobro ohladite.
Kada je kolač ohlađen izvadite ga iz pleha i pustite da odstoji desetak minuta na sobnoj temperaturi. Nabavite malo kakaoa i isijecite.
Izvor: yumagazin.info
0 Primjedbe