Čokoladna torta


 

Kakao kora:

  • 5 jaja
  • 12 kašika šećera
  • 7 kašika brašna
  • 3 kašike kakaoa
  • 1 prašak za pecivo
  • kora od 1 limuna

Sirup:

  • 400 ml vode
  • 2 kašike meda
  • 3 kašika šećera
  • sok od 1 limuna
  • 2 kašičice ekstrata ruma

Granče krem:

  • 500 gr čokolade
  • 400 ml slatke pavlake

Priprema:

Odvojiti belanca od žumanaca pa ulupati belanca sa  šećerom i umutiti jak šne. Postepeno dodavati jedno po jedno žumance i mutiti.  Pomešati brašno, kakao, prašak za pecivo i izrendanu koru od limuna i dodati u umućenu smesu. Sve lagano spojiti i istresti u obložen pleh 20 cm prečnika. Staviti da se peče na 180 stepeni oko 40 minuta, proverite zavisno od rerne.

Na vatru stavite vodu, šećer, sok od limuna i med da provri. Neka vri 2 minute pa sklonite sa vatre i dodajte rum. ostavite da se hladi.

Stavite slatku pavlaku da se zagreje do tačke kljucanja, ali da ne provri. Izlomite čkoladu na kockice pa zalijte vrelom slatkom pavlakom i mešajte dok se ne sjedini.  Ostavite da se ohladi pa stavite u frižider na nekoliko sati. Najbolje preko noci. napravite krem danas za sutra i ostavite u frižider. Posle samo izvadite i izmiksirajte pa nanesite.

Koru  presecite na pola, a ako vam je previsoka onda na 3 dela. Dobro namočite ih sirupom pa nanesite krem, na prvu i drugu ili na sve tri, zavisno kako ste ih isekli.

Dekoracija po želji.

Prijatno.

brzikolaci.com

Objavi komentar

0 Primjedbe