Burek sa sjeckanim mesom

 Sve su pite pitice, samo burek pitac je! Uživaćete u ovom bureku sa sjeckanim mesom, fantastičan je.


Sastojci

– 500 gr brašna
– 1 kg teleće šnicle
– 1 veliki luk
– 100 gr putera
– ulje
– so, biber

Način pripreme

Meso izrežite na skroz sitne kockice.

Luk izrežite na kockice pa pomiješajte sa mesom.

Dobro posolite i pobiberite

Brašno umiješajte sa vodom dok ne dobijete glatko tijesto.

Ostavite ga da odstoji pa namažite uljem.

Razvucite tanko i punite smjesom od mesa.

Zamotajte jufku i redajte u namašćenu tepsiju.

Pecite u rerni zagrijanoj na 250 stepeni 15 minuta, pa smanjite na 200 i pecite dok pita ne porumeni.

Otopite puter sa malo ulja i vrelu pitu namažite smjesom.

Pokrijte i ostavite da se malo ohladi.

Izvor: domacica.com

Objavi komentar

0 Primjedbe