Sastojci
– 6 pudinga od vanilije
– 2 l mlijeka
– 2 dl secera
– 250 g maslaca sobne temperature
Dodatni sastojci:
– 300 g istopljene cokolade (tamne ili mlijecne)
– 300 g mljevenog kekisa ili przenih ljesnjaka
– 300 g kokosa
Ukrasavanje:
– 2 vrecice slag pjene ili
– 2-3 dl slatkog tucenog vrhnja
Priprema
Puding skuhati po uputstvima. Skuhan puding sasuti u pripremljene posude i pokriti prozirnom folijom, ostaviti da se puding u potpunosti ohladi (najbolje je puding skuhati noc prije).
Maslac predhodno dobro umutiti i dodavati mu ohladjen puding kasku po kasiku. Umiksati dobro puding u maslac pa smjesu podjeliti u na tri jednaka dijela.
U 1 dio dodati 300 g istopljene cokolade (dobro izmjesati).
U 2 dio dodati mljevene kekse.
U 3 dio dodati kokosovo brasno.
Zeljeni kalup obloziti papirom za pecenje (lakse se reze i vadi kolac iz kalupa) pa u kalup sasuti masu sa kokosovim brasnom (opet lakse je izvaditi kolac jer je masa dosta cvrsca nego masa sa cokoladom ili keksom) poravnati masu i sasuti preostale dvije mase.
Kolac ostaviti u frizider na hladenje barem 3 – 4 h ili u zamrzivac na 2 h. Ohladjen kolac premazati slag pjenom ili slatkim tucenim vrhnjem. Ukrasiti po zelji.
Vazno je da su svi sastojci za ovu tortu sobne temperature ako se puding hladio u frizideru i tako hladan dodan maslacu stvorit ce se bijele grudvice prilikom miksanja.
Zato je najbolje puding skuhati noc prije i ostaviti da se hladi na sobnoj temp. preko noci.
Izvor: coolinarka.com
0 Primjedbe