Sastojci:
– oko 400 gr piškota
– 800 gr kisele pavlake
– 8 kašika šećera u prahu
– 700 gr sezonskog voća, maline, jagode, višnje
– 150 ml mliječne slatke pavlake
Za gornji sloj šlag ili krem šlag od vanile
Priprema:
Ja sam koristila pyrex tepsiju dimenzija 23×32 cm jer je za kolač potreban dublji pleh da se fil ne bi razlio jer je rjeđi dok se dobro ne ohladi.
Pleh koji koristite obliti hladnom vodom. Redati piškote. Nije ih potrebno umočiti u mlijeko ili sok jer će omekšati stajanjem.
Izmješati lagano ručno kiselu pavlaku i šećer u prahu. Dodati slatku pavlaku čvrsto umućenu i voće i još malo izmešati.
Fil rasporediti preko piškota, staviti i drugi red piškota i gore šlag.
Kolač ostaviti preko noći da se fil stegne, piškote omekšaju i da se sjedine ukusi.
Kolač je fenomenalan, i dobro ohlađen je kao najfiniji sladoled.
Izvor: maminajela.com
0 Primjedbe