Sastojci
Biskvit:
– 6 bjelanjaka
– 6 žlica šećera
– 6 žlica brašna
– 300 ml mlijeka
Krema:
– 6 žutanjaka
– 6 žlica šećera
– 250 gr margarina za kreme
Krema od vanilije:
– 300 ml mlijeka
– 1 puding od vanilije
– 3 žlice šećera
Krema od čokolade:
– 300 ml mlijeka
– 1 puding od čokolade
– 3 reda čokolade
– 1 žlica šećera
Za ukrašavanje:
– 500 ml slatkog vrhnja
ili
– 2 vrećice šlaga
– 250 ml mlijeka
Priprema
Biskvit:
Pećnicu zagrijati na 175 C.
Bjelanjke i šećer mutiti dok snijeg ne postane gust i sjajan. Umiješati brašno i sve dobro promiješati. Smjesu za biskvit izliti u kalup za torte promjera 24 cm ili u lim za pečenje cca. 24×24 cm.
Biskvit peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 175 C ,10-15 minuta. Još topli biskvit preliti s 300 ml vrućeg mlijeka i staviti hladiti.
Krema:
Na pari dobro izraditi žutanjke i šećer tako da smjesa postane pjenasta i gusta. U ohlađenu kremu umutiti 250 gr margarina za kreme. Kremu podijeliti na dva jednaka dijela.
Krema od vanilije:
S 50 ml mlijeka pomiješati puding od vanilije i šećer i dobro ga promiješati da ne ostanu grudice. 250 ml mlijeka zakuhati pa u njega umiješati razmućeni puding i kuhati dok se ne zgusne.
U ohlađeni puding umiješati polovicu kreme od žutanjaka i sve dobro promiješati.
Krema od čokolade:
S 50 ml mlijeka pomiješati puding od čokolade i šećer i dobro ga promiješati da ne ostanu grudice. 250 ml mlijeka zakuhati pa u njega umiješati razmućeni puding i kuhati dok se ne zgusne.
U još topli puding umiješati čokoladu i miješati dok se čokolada potpuno ne otopi. U ohlađeni puding umiješati polovicu kreme od žutanjaka i sve dobro promiješati.
Na ohlađeni biskvit najprije nanijeti kremu od vanilije, zatim kremu od čokolade i na vrh staviti tučeno slatko vrhnje ili šlag pjenu.
Tortu je potrebno dobro ohladiti, najbolje preko noći, a nakon toga samo uživati!
Izvor: coolinarka.com
0 Primjedbe