Sastojci:
– 40 g svježeg pekarskog kvasca
– 1 žličica šećera
– 500 ml mlijeka
– 1 jaje
– 1 žumance
– 3 žlice ulja
– 1 margarin (250 g)
– 1 žličica soli
– 800 g Namjenskog brašna za dizana tijesta Podravka
Za premazivanje:
– 1 jaje
Priprema:
Kvasac pomiješajte s malo mlijeka i šećera te ostavite na toplom mjestu da se digne.
U brašno dodajte ulje, jaje, žumance, sol, promiješajte pa dodajte dignuti kvasac.
Nakon toga dodajte toplo mlijeko, izradite glatko tijesto i stavite ga na toplo mjesto da se diže.
Kada tijesto udvostruči volumen, razvaljajte ga na debljinu od 1 cm. Po površini tijesta naribajte margarin, a zatim ga savijte u roladu.
Podijelite je na pet dijelova i ostavite neka se diže oko 20 minuta na toplom mjestu.
Razvaljajte svaku roladu, izrežite manje trokute te ih zamotajte u obliku kiflica (kroasana).
Od jedne rolade možete dobiti oko 8 kroasana.
Premažite ih razmućenim jajetom i pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C, oko 15 minuta.
Kad kroasane izvadite iz pećnice, možete ih premazati šećernim sirupom.
Kroasane možete i puniti nadjevom po želji.
Izvor: coolinarika.com
0 Primjedbe