Sastojci
Za koru:
– 6 belanaca
– 100 gr šećera
– 100 gr kokosa
– 1 kašika brašna
– 1 kašičica praška za pecivo
– 1 dcl mleka
Za fil prvi:
– 6 žumanaca
– 100 gr šećera
– 200 gr putera
– 300 ml slatke pavlake
– 300 gr čokolade sa rižom
Za fil drugi:
– 200 gr čokoladnog šlag krema u prahu
Potrebno je još:
– 150 gr keksa
– 1 dcl mleka
Priprema:
Umutiti 6 belanaca sa 100 gr šećera, dodati kokos, brašno i prašak za pecivo.
Masu staviti u kalup veličine 20×30 cm prethodno obložen papirom. Peći na 180 stepeni 15 minuta.
Pečenu koru još toplu preliti sa 1 dcl hladnog mleka.
Umutiti 6 žumanaca sa 100 gr šećera, kuvati na pari dok se ne zgusne. Ohladiti i dodati 200 gr umućenog putera.
U posudu staviti 300 ml slatke pavlake i kockice čokolade sa rižom, zagrevati na tihoj vatri (masa ne sme da provri) dok se čokolada ne istopi.
Dobro ohladiti najmanje 2 sata u frižideru i mikserom umutiti 2 -3 minuta.
U ovu masu dodati fil od žumanaca i putera. Preko hladne kore staviti 1/2 fila, red keksa prethodno potapan u mleko, 2/2 fila.
Umutiti šlag u prahu po upustvu na kesici i premazati kolač.
Ukrasiti rendanom čokoladom.
Izvor: coolinarika.com
0 Primjedbe