Sastojci:
- 100gr margarina
- 1 jaje
- 1 žumance
- 6 kašika šećera
- 1 kašikica cimeta
- 2 kašike meda
- vanilin šećer
- brašno (400-500gr)
- džem od kajsija
- 100gr čokolade za kuvanje
- 2 štangle bele čokolade
- malo ulja
Priprema:
Umutiti penasto margarin sa šećerom pa dodati jaja. Izmutiti pa dodati vanilin šećer i med,pa brašno. Brašno dodajemo i nastavljamo mućenje pa mešenje. Umesiti glatko testo pa ostaviti da odstoji pola sata u frižideru.
Pobrašnaviti sto pa razvući na debljinu 0,3cm i velikom modlom vaditi kolačiće. Staviti u pleh jedan krug pa pnamazati džem pa preklopiti drugim krugom i peći na 180 stepeni 15 minuta. Biće tvrdi. Ostavite ih par sati tako da odstoje i pokupe vlagu iz vazduha. Omekaniće. Otopite čokoladu sa malo ulja pa prelijte ih. Odgore išarajte belom čokoladom pa sekačem za picu isecite na 8 delova. Možete da pravite manje.
Umutiti penasto margarin sa šećerom pa dodati jaja. Izmutiti pa dodati vanilin šećer i med,pa brašno. Brašno dodajemo i nastavljamo mućenje pa mešenje. Umesiti glatko testo pa ostaviti da odstoji pola sata u frižideru.
Pobrašnaviti sto pa razvući na debljinu 0,3cm i velikom modlom vaditi kolačiće. Staviti u pleh jedan krug pa pnamazati džem pa preklopiti drugim krugom i peći na 180 stepeni 15 minuta. Biće tvrdi. Ostavite ih par sati tako da odstoje i pokupe vlagu iz vazduha. Omekaniće. Otopite čokoladu sa malo ulja pa prelijte ih. Odgore išarajte belom čokoladom pa sekačem za picu isecite na 8 delova. Možete da pravite manje.
brzikolaci.com
0 Primjedbe