SASTOJCI
BISKVIT:
– 4 jaja
– 4 žlice šećera
– 4 žlice brašna
– 1 žlica ulja
– 1 prašak za pecivo (može i bez)
MALINASTA KREMA:
– 3 pudinga od vanilije (ja sam koristila i 1 od vanilije, a 2 od malina)
– 3/8 l sirupa od bazge (može i od malina ili drugi neki)
– 1/2 l vode
– 750 g malina (svježe ili smrznute)
BIJELA KREMA:
– 600 g vrhnja za šlag
– 1-2 jogurta čvrstasoka limuna (po želji)
– šećera u prahu (po želji)
– 1-2 želatine u prahu (ovisi koliko jogurta se stavi)
OSTALO ZA UKRAS:
– petit keksi (ja koristila Leibniz Butterkeks)
– malo šlaga s jogurtom od bijele kreme
– svježih malina koliko i keksa
– listići mente
PRIPREMA:
Posebno umutiti bjelanjke zatim dodati šećer, žumanjke, ulje i brašno s praškom za pecivo. Peći dok ne porumeni na oko 180°C.
Na vodi skuhati puding sa sirupom od bazge i nešto šećera. Kad je kuhano u vruće umiješati maline te preliti preko biskvita.
Umutiti vrhnje za šlag, dodati jogurt (stavi nešto na stranu za ukras) te sok limuna i šećer u prahu, na kraju doadti rastopljenu želatinu.
Kada je sloj sa malinama malo ohlađen staviti bijeli fil.
Na bijeli fil odmah staviti kekse poredane pravilno radi lakšeg rezanja kasnije. Staviti preko noći u hladnjak da se stegne.
Prije posluživanja u špricu staviti ostatak bijelog fila i ukrasiti po keksu puslicom ili sl. staviti listić mente i malinu. Tadaaa gotovo…
POSLUŽIVANJE:
Recept je za oko 35 komada, ja sam radila duplo manju smjesu pa je ispao malo viši kolač i točno 12 komada.
Izvor: zdravlje-i-kuhinja.live
0 Primjedbe