Sastojci
– 6 jaja
– 6 žlica šećera
– 6 žlica brašna
– 3 žlice gorkog kakaka
– Prašak za pecivo
Za kremu
– 7 dcl mlijeka
– 5 žlica grisa
– 1 Puding vanilija
– 20 dag maslaca
– 6-7 žlica šećera (u orginalu piše 12)
– 1 vanil šećer
Agda
– 2 dcl vode
– 15 dag šećera
Glazura
– 15 dag čokolade
– 5 dag maslaca
– 1 žlica ulja
Priprema
Jaja i šećere pjenasto umutite. Umješajte prosijano brašno i kakao, sjedinite i na kraju kuhačom umješajte prašak za pecivo. Izlijte u pleh za pečenje prehodno namašćen i pobrašnjen pecite 20 minuta na 200 C.
Vodu i šećer kuhajte 10 minuta, vrući biskvit prelijte agdom. Ohladite. U 2 dcl mlijeka skuhajte gris, ohladite. U preostalom (3 dcl ) mlijeku skuhajte puding.
Izmješajte vrući puding i ohlađeni gris, ohladite smjesu pa umješajte izrađeni maslac sa šećerom. Ohlađeni biskvit premažite nadjevom. Prlelijte čokoladnom glazurom.
Izvor: coolinarka.com
0 Primjedbe