Puding kolač

 Veoma cenimo kvalitetne i komplikovanije kolače ali nekad u nedostatku finansija i željom za jednostavnosti pribegnemo i za ovakvim puding kolačima. Ekonomičan i jednostavan sa biskvitom od jaja i kakaoa i filom od pudinga.

puding kolac

Sastojci:

  • 5 celih jaja
  • 5 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • 2 kašike kakaoa
  • 2 kašike ulja
  • 2 kašike mleka
  • 1 prašak za pecivo ( 10 gr )

Fil:

  • 700 ml mleka
  • 2 pudinga sa ukusom vanile ( ili po želji )
  • 150 gr omekšalog margarina
  • 4 kašike kristal šećera
  • 100 gr šećera u prahu
  • 3 kašike umućenog šlaga koji oduzmete od dekoracije

Priprema:

Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.

Odvojiti belanca od žumanaca pa prvo mutiti belanca uz dodavanje šećera da se dobije čvrsta pena.

Zatim dodati žumanca i dok mutite uliti mleko i ulje.

Na kraju dodati brašno, kakao  i prašak za pecivo i sve sjediniti žicom ili varjačom.

Obložiti pleh 30 x 20 cm, istresti celu masu i staviti da se peče a rernu smanjiti na 180 stepeni.

Peći oko 25 minuta, testirati čačkalicom ukoliko niste sigurni.

Dok se kora peče skuvati puding.

Pomešati puding i kristal šećer pa uliti 100 ml hladnog mleka, a ostatak staviti da provri.

Kada mleko provri zakuvati razmućen puding i mešati dok se ne zgusne.

Skloniti sa vatre pa direktno na puding staviti kesu ili foliju, poravnati rukom i ostaviti da se potpuno ohladi.

Ulupati penasto margarin sa šećerom u prahu pa mu dodati ohladjen puding i sve umutiti zajedno.

Pečen i ohladjen biskvit preseći vodoravno na 2 jednaka dela, da se dobiju dve tanke korice.

Po potrebi može se skuvati preliv od 100 ml vode i 100 gr šećera sa kojim ćete poprskati obe kore, ukoliko vam se učini da su suvlje, a isto to možete uraditi i sa mlekom.

Umutiti i šlag koji ćete staviti odgore pa dodati kremu 3 pune kašike i opet umutiti.

Kratko mutite da se fil ne bi razredio.

Naneti na prvu koru pola fila, poklopiti ( i poprskati koru po potrebi ) drugom korom i naneti istatak fila.

Na kraju staviti šlag.

Ostaviti kolač da malo odstoji, da korice omekšaju i ukusi se sjedine pa poslužiti.

Prijatno.

IZVOR:domacirecepti.net

Objavi komentar

0 Primjedbe