Sastojci
– 500 gr kora za pite (oko 10 listova)
Nadjev
– 500 gr mljevene junetine
– 2 kom luka
– 1 šaka peršinovog lista
– nešto soli i papra
– 1 dl ulja
Preliv
– 2 dl jogurta
– 2 dl mineralne vode
– 4 kom jaja
– malo soli
Priprema
Pržiti sitno sjeckan luk na ulju. Dodati meso, posoliti i popapriti po ukusu.
Pržiti na jačoj vatri 10-15 minuta i povremeno miješati.
Obilato posuti sitno sjeckanim peršunom
U nauljen pleh staviti 2 kore pa posuti nadjevom. Može odmah i vruć nadjev
Potrošiti sav materijal i narezati na sitnije kocke
Preliti umućkanim jajima, jogurtom i mineralnom vodom.
Ostaviti oko 15 minuta da se preliv upije u proreze.
Peći 30 minuta u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva.
Reš pečeno ponovo narezati.
Najbolji dojam ostavlja uz salatu od proljetnog mladog luka, a ja sam poslužila uz luk sa uljem i vegetom kiselom salatom i jogurtom.
Kako ko voli neka izvoli…
Izvor: coolinarka.com
0 Primjedbe