Potrebne namirnice:
– 3 kg paprike babure
– 4 kg kupusa
– 1/ 2vinobrana
– 1/2 konzervansa
– 5,5 kašika soli
– biber u zrnu
Način rada:
Paprike ocistiti od semenki oprati i iscediti. Svaku papriku posoliti unutra i ostaviti da odstoji do sutra, a može i par sati.
Kupus naseckati i posoliti i takođe ostaviti da odstoji, dobro izgnječiti kupus a zatim istresti vodu iz paprika i napuniti ih.
Poslagati paprike u teglu ili kantu i dobro pritisnuti. Prokuvati vodu 1 lit i dodati 1 kašiku soli, vinobran i konzervans, kada se ohladi sipati u tegle.
Dopuniti pošto kupus uglavnom pusti svoju vodu ali ako nema dovoljno dodati još koliko je potrebno.
Ostaviti na hladnom i tamnom mestu.
Detalje pripreme pogledajte u videu:
Izvor: Ljiljanina kuhinja
0 Primjedbe