Priprema
- 1.
Sve što je potrebno za ovakvo ukusno pripremljeno pile jesu pile i sol. Pile dakle operite i posušite krpom.
- 2.
U lim za pečenje (bez ijedne kapi masnoće) stavite 1 punu šaku soli na mjestu gdje će pile ležati prsima.
- 3.
Položite pile u lim i to tako da polegnete pile prsima na sol. Pritisnite da dobro prilegne.
- 4.Uključite pećnicu na 180 st. C i zaboravite na pile 1 sat. Nema polijevanja, dolijevanja, prelijevanja, okretanja. Ništa. Nakon sat vremena (ako je pile teže iznad kilograma, produžite vrijeme pečenja za desetak minuta) pile je pečeno.
- 5.
Izvadite ga, prohladite, izrežite (kosti se same odvajaju od mesa) poslužite.
Posluživanje
Služiti uz sezonsku salatu i uobičajene priloge po želji, grašak, brokula, mahune, krumpir…
https://www.coolinarika.com/
0 Primjedbe